MOL România și Fundația Pentru Comunitate dau startul celei de-a 16-a ediții a Programului MOL de promovare a talentelor adresat tinerilor sportivi și artiștilor cu performanțe deosebite. Prin Programul organizat pe bază de concurs de proiecte se oferă susținere financiară în valoare totală de 560.000 de lei pentru achiziția de materiale, echipamente sau acoperirea cheltuielilor de participare la concursuri.
„Ne bucurăm că prin susținerea oferită în cadrul celui mai longeviv concurs de proiecte din țară în acest domeniu am contribuit inclusiv la pregătirea unor sportivi care au ajuns să facă parte din Echipa Olimpică a României. Programul MOL de promovare a talentelor este un excelent exemplu prin care se văd rezultatele anilor de muncă în sprijinul talentului și performanței. Dorim să le arătăm tinerilor minunați din comunitățile în care ne desfășurăm activitatea că prin muncă, perseverență și consecvență se dezvoltă talentul, se pot schimba perspective și chiar destine”, a menționat Camelia ENE, Country Chairman & CEO MOL România.
Patru sportivi susținuți în cadrul edițiilor precedente ale Programului s-au calificat la Jocurile Olimpice de vară din acest an. Szocs Bernadette – tenis de masă, Robert Glință, Daniel Martin și David Popovici – înot, sunt beneficiari ai Programului MOL de promovare a talentelor, edițiile 2009, 2012-2018, 2016-2018 și 2020, respectiv 2018 și 2020, și fac parte din Echipa României la Jocurile Olimpice Tokyo 2020.
Înscrierile se pot face online până la data de 19 iunie 2021 inclusiv, pe pagina de internet a Fundației Pentru Comunitate. Pot fi înscrise atât proiecte individuale, cât și de echipe sportive sau ansambluri artistice. Cererile trebuie însoțite de o descriere a rezultatelor solicitanților, de recomandările profesorilor și antrenorilor pregătitori, o listă cu obiectivele de viitor, nevoia actuală și bugetul necesar pentru realizarea proiectului. Fondul total de sponsorizare alocat ediției 2021 este de 560.000 lei, fiind accesibil tinerilor sportivi sau artiști cu vârste între 8 și 18 ani, respectiv celor din categoria de peste 18 ani, care au nevoie de susținere în scopul participării la concursuri.
„Având în vedere numărul redus de concursuri și festivaluri la care au putut participa tinerii sportivi și artiști în ultimul an, recomandarea antrenorilor, profesorilor, federațiilor sportive și organizațiilor artistice din domeniul în care tinerii solicitanți de finanțare își desfășoară activitatea capătă un rol mai accentuat în susținerea proiectelor depuse. Oferim informații celor interesați pe tot parcursul perioadei de înscriere de o lună de zile. Recomandăm tinerilor să înceapă din timp procedura de înscriere, una destul de simplă, și să ne contacteze dacă doresc informații suplimentare față de cele cuprinse pe website-ul, unde găsesc anunțul și formularul de înscriere online”, a declarat András Imre, directorul executiv al Fundației Pentru Comunitate.
Pe parcursul celor 15 ediții ale Programului au fost susținuți 2.766 de tineri prin finanțarea unui numă de 2.223 de proiecte la nivel național, bugetul total alocat fiind în cuantum de 4.900.000 lei.